Klarinetdagen en meer

Klarifest: de wondere wereld van de klarinet

Nieuw Geluid (Haags collectief voor blazers, strijkers en slagwerkers) organiseert op zaterdag 7 en zondag 8 oktober samen met het Residentie Orkest een heel gevarieerd klarinetprogramma. Op 7 oktober overdag organiseert het Residentie Orkest een klarinet-bootcamp door diverse topklarinettisten. Aan het einde van de middag is er in de Nieuwe Kerk in Den Haag een interactieve College Tour, waarin wordt geëxperimenteerd met allerlei facetten van de klarinet. Hierbij valt een klarinet te winnen door het publiek. 's Avonds is op dezelfde locatie een concert met een blaaskwintet van het Residentie Orkest, solist Hans Colbers en spelers van Nieuw Geluid onder leiding van Ali Groen. De dag eindigt met een afterparty met jazzklarinettist David Lukács in het naastgelegen café Pavlov. Voor Klarifest deelnemers is er een extra korting op het Lazy Sunday concert van het Residentie Orkest dat plaatsvindt in het Zuiderstrandtheater op zondagochtend 8 oktober met opnieuw een hoofdrol voor de klarinet.

Klarifest Concert in de Nieuwe Kerk
Nieuw Geluid opent op 7 oktober samen met musici van het Residentie Orkest het nieuwe seizoen van de Haagse concertserie Blazen aan het Spui. Vijf blazers van het Residentie Orkest - Martine van der Loo (fluit), Pauline Oostenrijk (hobo), Jasper Grijpink (klarinet), Erik Reinders (fagot) en Ron Schaaper (hoorn) - spelen voor de pauze een prachtige bewerking van het ‘Amerikaanse’ strijkkwartet van Antonin Dvorak en Trois Pieces Breves van Jacques Ibert. Na de pauze spelen de klarinettisten onder meer de Toccata en Fuga in D mineur van JS Bach. Bovendien gaat Nieuw Geluid samen met topsolist Hans Colbers op zoek naar de grenzen van de klarinet in muziek van Steve Reich, Igor Stravinsky en Francis Poulenc.

Klarifest College Tour
Voorafgaand aan het concert is het mogelijk om deel te nemen aan een interactieve en educatieve College Tour en zo meer te leren over de veelzijdigheid van de klarinet.

Klarifest Bootcamp
Op 7 oktober is er een intensieve bootcamp met topklarinettisten zoals de bekende dirigent (en oud-soloklarinettist van het Residentie Orkest) Jan Cober. Maak kennis met Jan en onze andere coaches op de Facebookpagina van Blazen aan het Spui. Kom je met je eigen groep of sectie dan mag je je eigen muziek meenemen. De coaches gaan in groepsverband met je aan de slag en verschaffen je de nodige tips & tricks op muzikaal en klarinet-technisch gebied. Je krijgt gezamenlijk les op klank, articulatie en ademsteun en leert om een warme, volle klarinetklank te maken en als groep te mengen. Tussen de coaching-sessies door is er genoeg tijd om andere klarinettisten te ontmoeten en nog meer kennis op te doen om je muzikale horizon te verbreden. Zo is er aandacht voor de ontwikkeling van de jazzklarinet en besteden we aandacht aan podiumpresentatie.

Afterparty met David Lukács in café Pavlov
Als swingende afsluiting van de zaterdag treedt jazzklarinettist David Lukács met zijn band op tijdens de afterparty in café Pavlov naast de Nieuwe Kerk. Deze in Den Haag wonende klarinettist is internationaal een bekende naam in de jazzwereld. Gedurende het jaar toert hij de hele wereld over om concerten te geven, o.a. met de Dutch Swing College Band.

Entreekaarten:
Kaarten voor het Klarifest Concert (€ 17,50 euro) en de College Tour (€5,-) op 7 oktober zijn te bestellen via de kassa van www.zuiderstrandtheater.nl en via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kaarten voor de Bootcamp (€ 50 per deelnemer) op 7 oktober zijn te bestellen via: www.residentieorkest.nl/klarifest-2017
Kaarten voor het Lazy Sunday Concert op 8 oktober zijn te bestellen via de kassa van www.zuiderstrandtheater.nl

Losse nummers

Bestel het nieuwste nummer of een eerdere uitgave eenvoudig online.

Los nummer bestellen

Bestellen

Abonnee worden

Mis niets van je favoriete muziekinstrument. Neem nu een abonnement.Tijdelijke aanbieding

Losse nummers

Bestel het nieuwste nummer of een eerdere uitgave eenvoudig online.

Los nummer bestellen

Bladmuziek bestellen

Bestel bijzondere bladmuziek voor klarinet van Uitgeverij de Klarinet. 

Bladmuziek bekijken