Daedalus & Icarus

 

Bezetting:

Klarinetorkest

 

Componist
Robert Khan

 

€ 27,50

Abonneeprijs: € 24,75


Daedalus & Icarus is geschreven in de zomer van 2011, oorspronkelijk voor strijksextet. Daarna is het gearrangeerd voor klarinetorkest en opgedragen aan Corry Stoffelsma, Roberts klarinetdocent, en aan het door haar geleide Clarinet Choir Prinses Irene, te Huizen.

De compositie is gebaseerd op de gelijknamige Griekse mythe. Het verhaal gaat over Daedalus en zijn zoon Icarus, die gevangen zitten op Kreta, het eiland van koning Minos. Gezien ontsnappen via de bewaakte havens onmogelijk is, besluit de vader vleugels te bouwen en met zijn zoon weg te vliegen. Hij waarschuwt zijn zoon vlak achter hem te blijven en vooral niet te hoog of te laag te vliegen. Icarus echter, na een succesvol vertrek, wordt hoogmoedig en begint hoger en hoger te vliegen, steeds dichter naar de zon. Uiteindelijk verbrandt de zon zijn vleugels en stort Icarus hopeloos de zee in, die naar hem vernoemd werd: de Ikarische zee.

Robert Kahn groeide op in Nederland, waar hij klarinetles had van Corry Stoffelsma, en lid was van Muziekvereniging Prinses Irene, te Huizen. Na zijn middelbare school ging hij naar Amerika om zijn muziekstudie voort te zetten. Robert zit nu in zijn tweede studiejaar van een master in orkestdirectie in New York City en componeert in zijn vrije tijd. Meer informatie: www.robertkahn.com.

Kijk op YouTube voor een live-registratie van een uitvoering door het Clarinet Choir van Muziekvereniging Prinses Irene o.l.v. Corry Stoffelsma.

bezetting: esklarinet, besklarinet 1, 2, 3, altklarinet, basklarinet 1, 2, contra-altklarinet, contrabasklarinet
niveau (A-D): C+
tijdsduur: ca. 3' 30'

Hieronder kunt u een aantal inkijk pagina's downloaden. (dit is niet het hele stuk)


Download
Robert S. Kahn - Daedalus & Icarus
INKIJKPAGINA'S
14-score-daedalus.pdf
Adobe Acrobat document 780.3 KB