Klarinet Evenementen


Op dit platform vind je informatie over evenementen waarbij de klarinet een rol speelt.  

Organiseer je een activiteit waarbij de klarinet centraal staat? Stuur informatie naar: deklarinet@ziggo.nl. Evenementen die door abonnees van tijdschrift de Klarinet worden georganiseerd worden geheel kosteloos op de site geplaatst. Als je geen abonnement hebt, kan de informatie tegen betaling van € 25,- geplaatst worden.Klarinetworkshop met Klarinetkwartet Koninklijke Luchtmachtkapel


Ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum organiseert het Clarinet Choir Schinveld op zaterdagmiddag 7 september 2019 een klarinetworkshop onder leiding van de spelers van het Klarinetkwartet van de Koninklijke Luchtmachtkapel. 

De workshop vindt plaats in het Cultureel Centrum FaSiLa in Schinveld. Iedereen die klarinet speelt op minimaal HaFa B-niveau is welkom om deel te nemen. De workshop zal worden afgesloten met een optreden, gevolgd door een mini-concert van het Klarinetkwartet van de Koninklijke Luchtmachtkapel. 

De kosten van de workshop, een kleine maaltijd en het afsluitend concert bedragen € 10,-. Neem voor meer informatie en/of inschrijven contact op via dit e-mailadres: vandervleutenad@gmail.com.KlariSax Swingdag met Allard Buwalda en Maarten Mestrom

Allard Buwalda (foto: Veerle Bastiaanssen)
Allard Buwalda (foto: Veerle Bastiaanssen)

Op zondag 29 september 2019 geeft Allard Buwalda vanaf 10.00 uur lessen en workshops tijdens de eerste Selmer KlariSax Swingdag in het Cultuurbedrijf van de Noordoostpolder te Emmeloord. Deze dag is bedoeld voor beginnende en gevorderde rietblazers (saxofoon, klarinet en basklarinet) die meer over frasering en timing in pop- en jazzmuziek en improvisatie te te weten willen komen.

Allard Buwalda geeft uitleg en inzicht over zijn werk als sessie- en studiomuzikant en demonstreert verschillende pop- en jazztechnieken voor rietblazers.

De dag wordt gesponsord door Selmer Nederland, importeur  van onder              andere Selmer Paris klarinetten, basklarinetten en saxofoons. De nieuwste instrumenten en accessoires van Selmer Paris kunnen bekeken en geprobeerd worden.

Allard Buwalda is hoofdvakdocent saxofoon lichte muziek aan het conservatorium Zwolle en is bij veel mensen bekend van zijn swingende bijdragen op sax, klarinet en fluit aan tv-programma’s als de Kwis van Paul de Leeuw, The Voice of Holland, Idols, X-Factor en de Edwin Eversband. Ook is hij als studiomusicus verantwoordelijk voor diverse radio-, tv- en reclametunes.

Maarten Mestrom is als klarinet- en saxofoondocent verbonden aan het Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Hij maakte de cd’s Canto Clarone (klassiek) en Migrations (wereldmuziek), gaf concerten met swinggitarist Alexander Stakenburg, jazzklarinettist Bernard Berkhout en de pianisten André Daemen (klassiek), Henne Reijs (jazz), Anja Engels (klassiek), Mirjam Smitt (wereldmuziek) en Iryna Chaykofsky (klezmer). Hij speelt momenteel in de band Manoesj (stijl Hot Club de France). Hij combineert werken in de muziek met (muziek)journalistiek.

Aanvang van de KlariSax Swingdag is 10.00 uur, omstreeks 16.00 uur wordt de dag met een concert afgesloten. De locatie is Cultuurbedrijf Noordoostpolder, Harmen Visserplein 2, 8302 BW Emmeloord. Het inschrijfgeld bedraagt € 15,-. Kijk in de agenda van www.selmer.nl voor het online aanmeldformulier.3e editie Wavelenght in Leiden Bio Sciene Park

De derde editie van WAVELENGTH - festival voor klassieke muziek en wetenschap vindt plaats op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober 2019. Er zijn zes programma’s op vier hotspots van het Leiden Bio Science Park. Toonaangevende musici en wetenschappers nemen het publiek mee in hun wereld. Van de bouw van het perfecte instrument, naar de geometrie van het kwartet tot het ritme van jouw hartslag. 

Het Calefax rietkwintet heeft speciaal voor Wavelength een programma gemaakt over Contrapunt, het DNA van de muziek. In het programma 'Grenzeloze instrumenten' bespreekt onderzoeker, componist en gitarist Aart Strootman samen met het Dudok Kwartet de bouw van instrumenten, speciaal ontwikkelt om te voldoen aan Calefax (foto: Marco Borgreve)                                                                 aan de eisen van een componist (in plaats van andersom, waar de                                                                                                         componist zich schikt naar de mogelijkheden van het instrument).

De optredens vinden plaats op unieke plekken. Alleen tijdens WAVELENGTH mag het publiek binnenkijken bij de twee vernieuwende onderzoeklocaties Centre for Human Drug Research (CHDR) en Biopartner Center Leiden. Andere festivallocaties zijn Phila Del Art (voormalige gevangenis) en Bar & Kitchen LAB071 (voormalige pathologisch anatomisch laboratorium). 

Bekijk het volledige programma via www.wavelengthleiden.nl.


Klarinet in de kijker in Dilbeek

Op 10 november 2019 organiseert VLAMO Vlaams-Brabant een Klarinetdag op de Kunstacademie Dil'arte te Dilbeek (België). De dag is bedoeld voor klarinettisten van alle niveaus (van beginners t/m beroeps). Er worden meerdere klarinetkoren gevormd, er zijn workshops en masterclasses. De docenten zijn o.a. Raf De Groote, Lieve De Rop, Benjamin Dieltjens, Luc Nijs, David van Maele en Bart Watté. 

Deelnamekosten bedragen €15,- (incl.  middagmaal en klein versnapering). Inschrijven kan via www.vlamo-vbr.be/nl/node/203.  Kijk ook op deze site voor veel meer informatie, over o.a. de workshops en de tijdsindeling.