Klarinet Evenementen


Op dit platform vindt u informatie over klarinetevenementen. Raadpleeg zeker deze agenda indien u geïnteresseerd bent in het bezoeken van klarinetfestivals, workshops of andere evenementen voor de klarinetliefhebber. 

 

Organiseert u een evenement waarbij de klarinet centraal staat? Wanneer u een abonnement heeft op tijdschrift de klarinet kunt u de gegevens aanleveren via deklarinet@ziggo.nl en wordt uw evenement geheel kosteloos op de site geplaatst. Als u geen abonnement hebt, plaatsen we uw evenement tegen betaling van € 25,-Internationale klarinetcompetitie Carl Nielsen 2019


Van 21 tot en met 31 maart 2019 vindt in Denemarken een internationale competitie plaats die de naam mee heeft gekregen van de (Deense) componist Carl Nielsen. Sinds de eerste editie in 1980 staat de competitie open voor klarinettisten, fluitisten en violisten. De Zweedse klarinettist Martin Fröst zal aanwezig zijn als artistiek adviseur voor de klarinettisten. De jury bestaat uit onder andere Michael Collins, Paul Meyer en Yehuda Gilad. 

 

De winnaar van de 1e prijs ontvangt €12,000 en mag een opname maken bij het label Orchid Classics (waarde: €13,000) en krijgt de mogelijkheid om met 10 Europese orkesten te spelen. De wedstrijd wordt live op tv uitgezonden. Aanmelden kan tot 15 oktober 2018, deelnemers mogen niet ouder dan 30 jaar zijn. Klik HIER voor meer informatie


Zondagochtend Concert met Martin Fröst


Op zondag 26 mei 2019 is Martin Fröst samen met philharmonie zuidnederland te horen in Het Zondagochtend Concert (aanvang 11.00 uur) in de Grote Zaal van het Koninklijk Concertgebouw.  Martin Frösts spel valt niet te beschrijven, aldus Le Figaro, je kunt het alleen maar beleven, wat je dan meemaakt is hemels en ruig tegelijk.
Fröst soleert bij dit concert in Webers Eerste klarinetconcert. Zijn heldere, frisse toon is perfect voor Weber, schreef Gramophone. Fröst leidt daarna het orkest in Beethovens Vierde symfonie.

 

De Klarinet mag twee vrijkaarten voor dit concert weggeven. Wil je hiervoor in aanmerking komen, stuur dan een e-mailbericht met het goede antwoord op de volgende vraag naar: deklarinet@ziggo.nl

 

Uit welk land komt Martin Fröst? a. Italië b. Zwitserland c. Zweden. Je kunt insturen t/m 30 april. De winnaar ontvangt uiterlijk 6 mei bericht. 

Win twee kaarten voor het zondagochtend Concert met Martin Fröst!


© Mats BäckerCharles Neidich in Apeldoorn


Van 27 tot en met 30 mei 2019 is de Amerikaanse klarinettist Charles Neidich in Apeldoorn. Opnieuw heeft de Internationale Stichting Masterclasses Apeldoorn hem uitgenodigd voor het geven van masterclasses. Deze vinden plaats in het ACEC: Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur (Roggestraat 44, Apeldoorn). Aan de masterclasses kan worden deelgenomen door conservatoriumstudenten en afgestudeerde klarinettisten (ook ensebmles).

 

Iedere deelnemer krijgt drie lessen en wordt uitgenodigd om op te treden. De masterclasses zijn gratis toegankelijk voor toehoorder. Meer informatie op: www.masterclass-apeldoorn.nl

 


Zomercursus Musiceren, studeren en het brein


Van 19 tot en met 22 augustus 2019 vindt in de Orvelterhof te Witteveen (Drenthe) opnieuw de zomercursus ‘Musiceren, studeren en het brein’ over instrumentaal en vocaal lesgeven plaats.  De cursus wordt gegeven door Wieke Karsten (vaste columnist van tijdschrift de Klarinet). Jurgen van Harskamp zal een workshop geven. Kijk voor meer informatie op: www.musicerenstuderenenhetbrein.nl.