Klarinet Evenementen


Hier vind je informatie over evenementen waarbij de klarinet een rol speelt.  

Organiseer je een activiteit waarbij de klarinet centraal staat? Stuur informatie naar: deklarinet@ziggo.nl. Evenementen die door abonnees van tijdschrift de Klarinet worden georganiseerd worden kosteloos op de site geplaatst. Geen abonnement?  Je kunt je via deze site eenvoudig en voordelig abonneren (zonder abonnement kan de informatie tegen betaling van € 25,- geplaatst worden).


Geannuleerd: Klarinetdag You've got rythm

Op 5 april 2020 zou in het Vlaamse Bierbeek een Klarinetdag plaatsvinden (georganiseerd door Clarinet Choir Claricatesse). Helaas kan deze dag niet doorgaan vanwege het coronagebeuren. De organisatoren bekijken de mogelijkheid om de klarinetdag te laten doorgaan op een later moment dit jaar of volgend jaar. 


Masterclass Apeldoorn gaat niet door!

Van 1 tot en met 4 april 2020 zou klarinettist Charles Neidich te gast zijn in Apeldoorn, op uitnodiging van de Internationale Stichting Masterclass Apeldoorn. Vanwege het coronagebeuren kan gaat de Masterclass Kamermuziek in het Gigant Theater dit jaar niet door.  Voor meer informatie: www.masterclass-apeldoorn.nl


Kamermuziek op het Pelgrimspad

 Het Pelgrim Trio, B&B de Donck in Brandwijk en het Haute Cultuurhuis in Langerak organiseren in juni een vijfdaagse cursus op een idyllische locatie in de Alblasserwaard, bedoeld voor amateurensembles vanaf twee personen. Er is een volledig en afwisselend dagprogramma met ruimte voor eigen invulling, overnachten is mogelijk. De kamermuziekcoaching is in handen van het  Pelgrim Trio: Thea Rosmulder (klarinet), Karin Dolman (altviool) en Caecilia Boschman (piano). Data: 23 tot en met 27 juni 2020. Kijk op http://pelgrimtrio.nl voor meer informatie of mail naar Rob van der Feijst rob@donkseweg.nl.


Guido's Klarinetstage

 De klarinetstage van Guido Six wordt in 2020 nieuw leven ingeblazen, maar is dit keer specifiek gericht op volwassenen (amateurs, studenten en profs; ook jongeren met ambitie in de muziek zijn welkom in Oostduinkerke!). De stage start op vrijdagavond 28 februari 2020 en eindigt zondag 1 maart in de middag met een afsluitend concert. Er zijn oefensessies, masterclasses, demonstraties en uiteraard ook wat ontspanning. De stage gaat zoals vroeger door in het vakantiecentrum Ter Helme - in de Vlaamse Karthuizerduinen op de grens van Oostduinkerke en Nieuwpoort, amper 700 meter van zee - met diverse logeermogelijkheden. Voor gezinnen zijn er appartementen beschikbaar.

De muzikale leiding is in handen van Robert Spring (VS), David Van Maele (B), Bart Watté (B), Karin Vrieling (NL), Luc Note (B), Henk Soenen (B) en Bert Six (B). Deelnamekosten bedragen voor een individuele deelnemer: € 189 (supplement éénpersoonskamer: € 15 euro/nacht), dit is inclusief overnachting en maaltijden. Deelname zonder overnachting (maar met middag- en avondeten): € 110. Meer info en aanmelden: https://klarinetstage.be.Nieuw project Zwols klarinetensemble Klarinjo!


Het nieuwe Zwolse ensemble Klarinjo! (onder leiding van Alette van de Belt en Karin Vrieling) start in januari 2020 met haar tweede project. Er wordt toegewerkt naar onder meer een aantal optredens tijdens de landelijke Kindermuziekweek en op basisscholen, waarbij twee werken met verteller op het programma staan: Het tinnen soldaatje (arrangement van Karin Vrieling, gebaseerd op muziek van Leon Jessel) en Anything can Happen van Paul Harris. Daarnaast zullen tijdens andere optredens ook gespeeld worden: Viktor’s Tale van John Williams (uit de film The Terminator), de Citrus Suite van Bruce Fraser en de Titan Remix (arrangement van Jesse Faber naar muziek van Gustav Mahlers 1e symfonie).

Het ensemble repeteert elke vrijdagavond van 18.45 tot 20.30 in Zwolle (Radewijnstraat). Wie belangstelling heeft om mee te spelen bij dit project of meer informatie wil ontvangen, kan contact opnemen via klarinjo@ziggo.nl. De website van het ensemble is: www.klarinjo.nl.3e Walter Boeykens Festival

Van 6 tot en met 9 februari 2020 vindt in Enschede het 3e Walter Boeykens Festival plaats, met daarin op de zaterdag de 7e Walter Boeykens Klarinetdag. Het festival begint op donderdag met een lunchconcert door Duo Ebano in de Arkezaal. Op vrijdag 7 februari speelt het Orkest van het Oosten met  klarinetsolist Annelien Van Wauwe ’s avonds om 20.00 uur in het Wilminktheater (hetzelfde concert vindt de dagen erna ook nog plaats in Arnhem en Apeldoorn). Vanaf 21.00 uur treedt jazzklarinettist John Ruocco op in jazzpodium De Tor. Op zaterdag is de 7e Walter Boeykens Klarinetdag, een dag voor klarinettisten van elk niveau en elke leeftijd.  Er zijn repetities in verschillende niveaugroepen, verschillende workshops, een lezing over Muziek en het brein door Fleur Brouwer en een masterclass door Annelien Van Wauwe,  uitgebreide informatie is te lezen op http://clarinetsound.nl.