Klarinet Evenementen


Hier vind je informatie over evenementen waarbij de klarinet een rol speelt.  

Organiseer je een activiteit waarbij de klarinet centraal staat? Stuur informatie naar: deklarinet@ziggo.nl. Evenementen die door abonnees van tijdschrift de Klarinet worden georganiseerd worden kosteloos op de site geplaatst. Geen abonnement?  Je kunt je via deze site eenvoudig en voordelig abonneren (zonder abonnement kan de informatie tegen betaling van € 25,- geplaatst worden).Terpstra Muziek: lessen door Alex Simu

Terpstra Muziek in Lijnden organiseert in deze periode 1-op-1 lessen door topdocenten.  I.v.m. de coronamaatregelen wordt een afstand van 2 meter gehanteerd en is er op verzoek een plexiglas scherm beschikbaar. Op 4 juli heeft de firma Alex Simu weten te strikken voor gastlessen! 

Deze muzikale duizendpoot is niet alleen een begaafd en veelzijdig klarinettist, maar ook (film)componist en jazz-musicus. Al meerdere prestigieuze prijzen vielen hem ten deel, zoals een Gouden Kalf voor de beste filmmuziek voor de film 'Beyond Sleep', de 1e prijs tijdens de Dutch Jazz Competition op North Sea Jazz, 2 keer beste album in de categorie Wereldmuziek in NL.  Geboren in Roemenië, volgde hij conservatoriumstudies in resp. Groningen, Amsterdam en Manhattan (VS). Met zijn kwintet toerde hij door liefst 46 landen en speelde hij samen met vele beroemdheden uit zowel de Jazz als de Balkanmuziek. Tegenwoordig is hij naast alle hierboven beschreven werkzaamheden ook docent klarinet Jazz en Wereldmuziek aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam.

Speel je minimaal 5 jaar klarinet of saxofoon en heb je interesse in lichte muziek en/of wereldmuziek? Geef je dan nu op voor 1-op-1 lessen van deze veelzijdige topmusicus! De lessen kosten € 30,- voor 40 minuten. Kijk op www.terpstra-muziek.nl voor meer informatie. 


Kamermuziek op het Pelgrimspad

 Het Pelgrim Trio, B&B de Donck in Brandwijk en het Haute Cultuurhuis in Langerak organiseren in juni een vijfdaagse cursus op een idyllische locatie in de Alblasserwaard, bedoeld voor amateurensembles vanaf twee personen. Er is een volledig en afwisselend dagprogramma met ruimte voor eigen invulling, overnachten is mogelijk. De kamermuziekcoaching is in handen van het  Pelgrim Trio: Thea Rosmulder (klarinet), Karin Dolman (altviool) en Caecilia Boschman (piano). Data: 23 tot en met 27 juni 2020. Kijk op http://pelgrimtrio.nl voor meer informatie of mail naar Rob van der Feijst rob@donkseweg.nl.Na de vakantie start nieuw project Zwols klarinetensemble Klarinjo!


Het nieuwe Zwolse ensemble Klarinjo! (onder leiding van Alette van de Belt en Karin Vrieling) start na de zomervakantie (eind augustus 2020) met haar derde project. Er wordt toegewerkt naar onder meer een aantal optredens tijdens de landelijke Kinderboekenweek (oktober 2020) en op basisscholen, waarbij twee werken met verteller op het programma staan: Het tinnen soldaatje (arrangement van Karin Vrieling, gebaseerd op muziek van Leon Jessel) en Anything can Happen van Paul Harris. Daarnaast zullen tijdens andere optredens ook gespeeld worden: Viktor’s Tale van John Williams (uit de film The Terminator), de Citrus Suite van Bruce Fraser en de Titan Remix (arrangement van Jesse Faber naar muziek van Gustav Mahlers 1e symfonie).

Het ensemble repeteert op maandagavond van 19.15 tot 21.00 uur in Zwolle (Radewijnstraat). Wie belangstelling heeft om mee te spelen bij dit project of meer informatie wil ontvangen, kan contact opnemen via klarinjo@ziggo.nl. De website van het ensemble is: www.klarinjo.nl.