Klarinet Evenementen


Op deze pagina ziet u de evenementen die al geweest zijn dit jaar!

 

Organiseert u een evenement waarbij de klarinet centraal staat? Wanneer u een abonnement heeft op tijdschrift de klarinet kunt u de gegevens aanleveren via deklarinet@ziggo.nl en wordt uw evenement geheel kosteloos op de site geplaatst. Als u geen abonnement hebt, plaatsen we uw evenement tegen betaling van € 25,-Zomercursus Musiceren, studeren en het brein


Van 19 tot en met 22 augustus 2019 vindt in de Orvelterhof te Witteveen (Drenthe) opnieuw de zomercursus ‘Musiceren, studeren en het brein’ over instrumentaal en vocaal lesgeven plaats.  De cursus wordt gegeven door Wieke Karsten (vaste columnist van tijdschrift de Klarinet). Jurgen van Harskamp zal een workshop geven. Kijk voor meer informatie op: www.musicerenstuderenenhetbrein.nl. 


Zondagochtend Concert met Martin Fröst


Op zondag 26 mei 2019 is Martin Fröst samen met philharmonie zuidnederland te horen in Het Zondagochtend Concert (aanvang 11.00 uur) in de Grote Zaal van het Koninklijk Concertgebouw.  Martin Frösts spel valt niet te beschrijven, aldus Le Figaro, je kunt het alleen maar beleven, wat je dan meemaakt is hemels en ruig tegelijk.
Fröst soleert bij dit concert in Webers Eerste klarinetconcert. Zijn heldere, frisse toon is perfect voor Weber, schreef Gramophone. Fröst leidt daarna het orkest in Beethovens Vierde symfonie.

 

De Klarinet mag twee vrijkaarten voor dit concert weggeven. Wil je hiervoor in aanmerking komen, stuur dan een e-mailbericht met het goede antwoord op de volgende vraag naar: deklarinet@ziggo.nl

 

Uit welk land komt Martin Fröst? a. Italië b. Zwitserland c. Zweden. Je kunt insturen t/m 30 april. De winnaar ontvangt uiterlijk 6 mei bericht. 

Win twee kaarten voor het zondagochtend Concert met Martin Fröst!Charles Neidich in Apeldoorn


Van 27 tot en met 30 mei 2019 is de Amerikaanse klarinettist Charles Neidich in Apeldoorn. Opnieuw heeft de Internationale Stichting Masterclasses Apeldoorn hem uitgenodigd voor het geven van masterclasses. Deze vinden plaats in het ACEC: Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur (Roggestraat 44, Apeldoorn). Aan de masterclasses wordt deelgenomen door de conservatoriumstudenten en afgestudeerde klarinettisten uit deelnemers uit verschillende Europese landen, Rusland, Israël en Chili. De masterclasses (10.00-17.00) zijn gratis toegankelijk voor toehoorder. Het slotconcert is op 29 mei 20 uur in het CODA museum (toegang gratis, vrijwillige bijdrage welkom).

 

 

Meer informatie op: www.masterclass-apeldoorn.nl

© Mats Bäcker


 

 


Internationale klarinetcompetitie Carl Nielsen 2019


Van 21 tot en met 31 maart 2019 vindt in Denemarken een internationale competitie plaats die de naam mee heeft gekregen van de (Deense) componist Carl Nielsen. Sinds de eerste editie in 1980 staat de competitie open voor klarinettisten, fluitisten en violisten. De Zweedse klarinettist Martin Fröst zal aanwezig zijn als artistiek adviseur voor de klarinettisten. De jury bestaat uit onder andere Michael Collins, Paul Meyer en Yehuda Gilad. 

 

De winnaar van de 1e prijs ontvangt €12,000 en mag een opname maken bij het label Orchid Classics (waarde: €13,000) en krijgt de mogelijkheid om met 10 Europese orkesten te spelen. De wedstrijd wordt live op tv uitgezonden. Aanmelden kan tot 15 oktober 2018, deelnemers mogen niet ouder dan 30 jaar zijn. Klik HIER voor meer informatie


Klarinetdag Tielt (West-Vlaanderen


Op 24 februari 2019 organiseert het clarinetchoir Claristique onder leiding van David Van Maele,  de 2de editie van de klarinetdag ‘kites’ te Tielt (België). De klarinetdag wordt georganiseerd voor alle klarinettisten, ongeacht niveau. Er zijn workshops, masterclasses en je kunt meespelen in een  clarinetchoir. Daarnaast zijn ook handelaars aanwezig met stands en er is een tentoonstelling van historische klarinetten. De workshops: Tai chi & breathing gym, iniatielessen historische klarinet en barokchalumeau, mondstukken, warming-up, rieten, brain efficiency learning, improvisatie, ademhaling en lichaamscorrigerende houding, circular breathing , dubbel staccato,… De docenten: Firas Al Alwani, Geert Baeckelandt, Adrien Besse, Dimitri Bracke, Hans Colbers, Dirk Deleersnyder, Benjamin Dieltjens, Juan Ferrer, Marya Pavlovic, Jean-Philippe Poncin, Henk Soenen, Tomonori Takeda, Edith Van Dyck, John Van Laethem, David Van Maele, Annelien Van Wauwe, Peter Valck, Stephan Vermeersch en Bart Watté.   Het inschrijfgeld (€20 of €25) wordt integraal geschonken aan vzw Kites ( thuisbegeleiding ernstig zieke kinderen).  Inschrijven kan via www.vlamo-wvl.be , kijk voor meer info op www.claristique.com.

 


Klarinetdag Veghel met NAKK


Klarinettisten zijn op zaterdag 16 maart 2019 welkom bij de Klarinetdag van Phoenix Cultuur in Veghel. De dag wordt georganiseerd door de klarinetdocenten van Phoenix Cultuur: Sef Pijpers en Christa de Haan. Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet geeft tijdens deze dag een (gratis) masterclass. Tijdens deze masterclass krijg je persoonlijke tips en tricks van Sergio, Bart, Tom en Jesse om nog beter te worden in je spel. Je gaat zelf aan de slag met stukken die je in groepsvorm instudeert en aan het einde van de dag samen uitvoert. Het kwartet geeft tot slot nog een  miniconcert. De dag duurt van 10.00 tot 17.00 uur en vindt plaats in CHV Noordkade te Veghel. Meer info: www.phoenixcultuur.nl